Davčno svetovanje za fizične in pravne osebe


Na področju davkov vam nudimo celostno storitev davčnega svetovanja za fizične in pravne osebe.

Fizične osebe opozarjamo na roke za vložitev davčnih napovedi, pripravljamo davčne napovedi in obračune, pregledujemo pravilnosti davčnih odločb in stranko zastopamo v davčno inšpekcijskih pregledih. Fizične osebe najpogosteje podpiramo pri pripravi napovedi kapitalskih dobičkov, napovedi obresti na depozite, prejetih pri bankah v EU, prijavi vzdrževanih družinskih članov, pregledu informativnega obračuna dohodnine in pripravi ugovora. Specializirani smo za čezmejna vprašanja s področja socialnega zavarovanja in obdavčitve za tiste fizične osebe, ki so rezidenti v Sloveniji, delajo pa v drugi državi članici EU. Natančno poznavanje prakse odprave dvojnega obdavčevanja istega dohodka v dveh različnih državah in Sporazumov o odpravi dvojnega obdavčenja, ki jih ima Slovenija sklenjene s 50 državami, nam omogoča reševanje vsakršnih vprašanj dvojnega obdavčevanja in določanje pravilnega davčnega odtegljaja v državi vira (obresti, dividende, kapitalski dobički, dohodki iz nepremičnin, dohodki direktorjev, dohodki športnikov in umetnikov itd.).

Za pravne osebe nudimo nudimo davčno načrtovanje in optimiranje, davčno spremljanje pravilnosti poslovanja, priprava davčnih obračunov in sodelovanje v davčno inšpekcijskih pregledih.

Opravimo celostni hitri ali natančni pregled poslovanja z vidika davkov in posledično svetujemo o primernem razmerju med lastniškim in dolžniškim financiranjem. Veliko pozornost namenjamo poslovnim dogodkom z mednarodno komponento – izplačevanje dohodka iz Slovenije v tujino  ali obratno - in dolžnost obračuna ali oprostitve davčnega odtegljaja na viru.

Pripravljamo letne davčne obračune za pravne osebe (DDPO), opravljamo registracije tujih družb za DDV namene v Sloveniji in oddajamo mesečne DDV napovedi.

Tekoče odgovarjamo na vprašanja s področja davka na dodano vrednost, dohodnine, postopkovnih vprašanj s področja davkov, davka na plovila, davka na motorna vozila in davka od dohodkov pravnih oseb, kamor sodi tudi izvedba davčno nevtralnih statusnih sprememb.


Dolgoletne izkušnje
Svetujemo vam že od leta 1998.
Neodvisnost
Neodvisno svetujemo glede najboljših možnosti za dosego vaših ciljev.
Celostna obravnava
Smo skupina strokovnjakov z različnih strokovnih področij.
Individualna obravnava
Zainteresirani smo za to, kar je pomembno vam.
Dolgoročno sodelovanje z vami
Nam najpomembnejši element pri upravljanju premoženja.

Kaj sploh je premoženjsko svetovanje?


Veliko več kot le vzajemni skladi in delnice.
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Ne strinjam se